23 január 2015

Diétás,lisztmentes szuflétorta

Mióta diétázom nem eszek túl sok édességet, így néha rám tör a nassolhatnék. Nem mondanám, hogy ez életem legfinomabb süteménye, de akik hasonló helyzetben vannak , mint én, azoknak egy falat mennyország . Ráadásul a lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.


Hozzávalók:

250g étcsokoládé

125g vaj
8 tojás
1 csipet só
25 g Norbi negyedkanál cukor/nyírfacukor vagy más édesítő
50 g Norbi lowcarb mastermix vagy mandulaliszt/őrölt mandula

1. 220 fokra előmelegítjük a sütőt. A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, vigyázva , hogy ne égjen le.


2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A sárgáját a cukorral/édesítőszerrel kihabosítjuk.


3. Óvatosan összekeverjük a sárgáját a fehérjehabbal és finoman hozzácsurgatjuk a vajas csokoládét, majd a lisztet is hozzáadjuk. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot.


4. A tésztát egy kivajazott 22 cm-es tortaformába öntjük, és a forró sütőbe tesszük. 5 percig sütjük 220 fokon , majd mérsékeljük a sütőt 150 fokra és további 20 percig hagyjuk a szuflénkat a sütőben.


5. Akkor jó, ha a belseje krémszerű marad. Kivesszük a sütőből és kiborítjuk egy tálcára, úgy hagyjuk kihűlni(fejjel lefelé). Finomra darált nyírfacukorral vagy mandulareszelékkel szórjuk a tetejét. Mellé fogyaszthatunk vaníliafagylaltot vagy diabetikus lekvárt is. Ha valaki kevésbé szereti az étcsokoládét helyettesítheti tej- vagy fehércsokoládéval is, illetve szórhatunk a tésztánkba különböző magokat, szárított gyümölcsöket, ki ahogy szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése